Logical Management LP

logo500X127

tv2 hcvGabriella vállalta a betegségét a nyilvánosság előtt, azért hogy felhívja a figyelmet a fertőzés veszélyre, és a szűrővizsgálat szükségességére. Nézze meg a teljes videot a tv2.hu oldalán.

A video megtekintéséhez kattintson ide!

 

hcv_terhesSzülhet e HCV-fertőzött nő gyermeket?

Igen, HCV-fertőzöttként is vállalhat gyermeket. A megbetegedés átadásának csak kevés – mintegy 1-3%-os – esélye van. Nem szükséges császármetszés végzése sem, és szoptathatja is gyermekét. A megbetegedés átadásának csak kevés – mintegy 1-3%-os – esélye van. Az újszülött minél korábbi vizsgálata nem javasolt, mivel az anyai ellenanyagok átjutnak a gyermekbe, s körülbelül hathónapos koráig ezek ki is mutathatóak – azaz a HCV-teszt álpozitív lehet. Irodalmi adatok alapján az első három életévben a gyermekek nagy része spontán gyógyul, ezért csak hároméves kor után javasolt szűrésük, vizsgálatuk.

Forrás: vimor.hu Azeredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide!

A kormány szélesíteni kívánja a hepatitisz C vírus szűrésének lehetőségeit, emellett mindent megtesz azért, hogy minél több beteg kaphasson mielőbb hatékony kezelést - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár kedden a hepatitisz világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten. (MTI)

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

1. oldal / 2

© 2016 - 2017 Szemi Design - All Rights Reserved.